Un prieten al lui Cameron, Charlie Brooks, a declarat ca se aflau in mijlocul unei partide de tenis, la Chequers, in momentul in care a sunat presedintele Statelor Unite. Premierul britanic a ales sa respinga convorbirea si sa joace al treilea set, sustine Brooks.

"Jucam tenis cu el (Cameron) la Chequers intr-o zi. Am castigat primul set usor, el l-a castigat pe al doilea, dupa care a venit cineva la el si i-a spus «(Presedintele american Barack) Obama va cauta la telefon, domnule premier", a declarat Brooks pentru Racing Post. "M-am gandit «Ok, va trebui sa o lasam asa». Dar el a spus «Cred ca avem timp pentru al trilea set. Spune-i lui Obama ca il sun inapoi». Evident, credea ca o sa ma bata. Dar l-am batut cu doi la unu", a continuat Charlie Brooks. 

Unii oficiali au declarat insa ca nu pot gasi nicio dovada a acestui incident, informeaza Mediafax.

Charlie Brooks, un antrenor de cai de curse, care este casatorit cu Rebekah Brooks, fosta editoare a The Sun si directoare executiva a news International, a fost coleg cu premierul pe cand acesta si-a efectuat studiile la Eton.  Charlie si Rebekah au fost acuzati de conspiratie in vederea obstructionarii justitiei in legatura cu ancheta privind interceptarile telefonice practicate de News of the World.

Oficilii au cautat informatii si au anuntat ca Charlie Brooks l-a vizitat pe premier la resedinta sa de la tara de trei ori de la alegerile generale, iar intr-una dintre dati au jucat tenis. Au verificat totodata evidenta convorbirilor dintre Obama si Cameron, dar au infirmat pentru BBC ca presedintele american a sunat in ziua in care cei doi au jucat tenis la Chequers.