Grupul Continental vrea sa investeasca 15,7 milioane euro in extinderea capacitatii de productie a Contitech Fluid Automotive Romania, iar pentru acest proiect a solicitat acordarea unui ajutor de stat, in conformitate cu reglementarile legale. In urma investitiei vor fi create 300 de locuri de munca, scrie Mediafax.

Totodata, Continental intentioneaza sa continue investitiile in 2012 si 2013 la Timisoara, unde vor fi cheltuiti 71 milioane euro si vor fi create 400 de noi locuri de munca, la Sibiu, unde compania va aloca aproximativ 35 milioane euro si va crea 300 de locuri de munca, dar si la Brasov, unde va fi deschisa o fabrica de pompe de combustibil. Investitia se cifreaza la 20 milioane euro, iar numarul locurilor de munca nou create va fi de 500.

Pe de alta parte, Dräxlmaier ia in calcul derularea unei noi investitii in Romania, in valoare de 26,8 milioane euro. Noua fabrica ar crea 1.000 de locuri de munca, iar clientii principali vor fi producatorii germani de masini Daimler si Porsche.
Ministrul Economiei, Ion Ariton, a discutat aceste proiecte cu reprezentantii celor doua grupuri, cu prilejul unei vizite de lucru la Munchen, in Germania.

Citeste si

Presedintele Parlamentului European: Autoritatile romane, exemplu pentru reforme. Toate tarile UE au nevoie de reforme similare

Ei sunt cei mai admirati CEO din Romania. In ce domenii exceleaza FOTO