Depozitele in lei ale populatiei au crescut, in octombrie, cu 0,3%, pana la 88,113 miliarde de lei. Fata de 31 octombrie 2014, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat o crestere de 7,1% (8,8% in termeni reali).  

De asemenea, depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au majorat cu 1,2%, in octombrie, fata de septembrie, pana la 65,159 miliarde de lei. Comparativ cu 31 octombrie 2014, depozitele in lei ale persoanelor juridice au crescut cu 7,3% (9,1% in termeni reali).  

Potrivit datelor BNR, depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au majorat cu 0,1%, pana la nivelul de 80,424 miliarde de lei (exprimate in euro, depozitele in valuta s-au diminuat cu 0,2%, pana la 18,145 miliarde de euro).  

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 7,4% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 6,9%).  

Depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 7,5% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei s-au majorat cu 7,1%), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei au crescut cu 7% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au majorat cu 6,6%).