"Prima declaratie unica va fi depusa pe 25 februarie pentru ca atunci se platesc contributiile sociale pentru luna ianuarie din 2011", a declarat Gheorghe Ialomitianu, ministrul de Finante, la sfarsitul sedintei de Guvern.

In prezent, firmele sunt obligate sa completeze cinci formulare pentru achitarea impozitelor, dintre care doua la ANAF si trei pentru asigurari de sanatate, somaj si pensii.

Proiectul de act normativ care introduce declaratia unica a fost discutat de Guvern in prima lectura.

Taxa de intrare in cazinou

Ialomitianu a confirmat faptul ca jucatorii si vizitatorii cazinourilor vor plati bilet de intrare de 20 de lei, valabil 24 ore, pentru acces in cazinou. In acelasi timp, localurile cu jocuri de tip slot-machine vor avea bilete de 5 lei pentru jucatori, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal.

Castigurile realizate ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile de noroc de tip slot machine vor fi eliminate din sfera impozabilă.

In prezent, castigurile obtinute sunt supuse impunerii prin retinere la sursa cu o cota de 25% aplicata venitului net realizat intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor intr-o zi.