Perioada de mercato incepe oficial vineri, 1 iulie! Cluburile din toata lumea incep sa oficializeze mutarile pe care si le doresc pe 1 iulie si au la dispozitie aproape 2 luni pentru a-si face transferurile mult visate. Asta pentru ca de pe 1 iulie, achizitiile sunt "facturate" pe bugetele noi.

Gazzetta dello Sport face un exercitiu de imaginatie: cum ar putea arata ziua de vineri si cine sunt cei 7 jucatori doriti de toata lumea care ar putea semna in prima zi de mercato cu echipele la care viseaza!

1.HAMSIK - Slovacul lui Napoli, Marek Hamsik (23 de ani), este principala tinta a lui Berlusconi si mai mult ca sigur va ajungea vara aceasta la AC Milan. Napoli cere 30 de mil. de euro, Berlusconi a facut o oferta de 25 de mil.

2. MAICON - de la Inter la Real Madrid, iar in locul colegului lui Chivu: Jonathan, 25 de ani, a inceput la Cruzeiro si acum joaca la Santos - costa 5.5 mil. de euro.

3. Aguero - dorit de Juventus, Kun Aguero ar putea ajunge in Serie A, daca se face transferul lui Neymar la Real. Italienii scriu ca madrilenii sunt dispusi sa plateasca 45 de mil. de euro clubului Santos si ca transferul lui Neymar e ca si facut.

4. PASTORE - Dorit de Barca si de Chelsea, jucatorul lui Palermo este foarte aproape de a semna cu englezii. Villas-Boas si-l doreste foarte mult pe pustiul argentinian, iar Abramovici ar putea sa i-l cumpere cadou vineri.

5. SANCHEZ - 45 de mil. de euro nu e o suma mica nici pentru granzii din Europa. Dorit de Barcelona, pustiul lui Udinese ar putea primi record de oferte vineri. Man. City il vrea pe Alexis si se stie ca nu e de glumit cu seicii care patroneaza echipa cetatenilor.

6. Ricky ALVAREZ - Ricky Alvarez, playmaker, campion cu Velez, un argentinian de 23 de ani, care pare sa coste 15 mil. de euro. Inter, Roma si Arsenal se bat pe Alvarez.