Christy Walton (SUA) este detinatoarea titlului de cea mai bogata femeie din lume. Vaduva celui de-al doilea fiu al fondatorului retelei de supermarketuri, Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, are o avere estimata la 22,5 miliarde de dolari. Priveste in fotografia alaturata cum arata femeia care-si poate satisface orice capriciu, datorita puterii financiare de care dispune.

Christy (55 de ani) are un singur copil, a mostenit intreaga avere in 2005 si este renumita in special pentru numeroasele sale acte de caritate.

Retailerul Wal-Mart are in prezent 8.400 de magazine deschise la nivel global, are doua milioane de angajati si inregistreaza vanzari anuale ce depasesc 400 de miliarde de dolari.

Pe locul doi se afla tot o americanca. Alice Walton este nici mai mult nici mai putin decat... cumnata lui Christy Walton. Alice are 61 de ani si lucreaza in prezent la construirea unui muzeu de arta contemporana, iar mostenirea unei parti din averea familiei ii aduce 20,6 miliarde de dolari. Aceasta se ocupa impreuna cu Christy si intreaga familie Walton, de Wal-Mart.

Te-ai gandit cum ar fi sa ai propria ta companie de cosmetice? Rujuri, farduri, creme si multe alte produse de infrumusetare, la discretie, doar pentru tine. Unde mai pui ca nici n-ar mai trebui sa platesti pentru toate astea.

Afla ca pe locul trei se afla o femeie care detine o astfel de organizatie. Frantuzoaica Liliane Bettencourt, in varsta de 87 de ani a mostenit de la tatal sau, compania de cosmetice L`Oreal, lider global in domeniul frumusetii. Liliane a facut avere de pe urma acestei companii, care inregistreaza profituri anuale de peste 1,7 miliarde de dolari.

Averea de 20 miliarde de dolari pe care o detine, o claseaza pe Liliane pe podium, ca fiind una dintre cele mai bogate femei din lume. Si poate cea mai invidiata de femeile de pretutindeni, din cauza afacerii pe care o conduce. Iata cum arata o femeie care are la indemna, mereu, cea mai inovatoare crema pentru vergeturi sau cele mai lungi gene.


 
Dar pentru ca de cele mai multe ori, banii n-aduc fericirea, Bettencourt nu este in relatii bune cu fiica ei, Francoise. Motivul? Bineinteles, bogatia pe care nu stiu cum s-o imparta. Francoise a cerut ca mama ei sa fie supusa unei expertize psihiatrice, sustinand ca nu se simte foarte bine, dupa ce i-a daruit unui prieten de-al sau, fotograf, un cadou de... un miliard de euro, potrivit The Guardian. Expertul care a consultat-o insa pe Liliane a declarat ca femeia este „perfect sanatoasa”.

Suedeza Birgit Rausing are o avere in valoare de 13 miliarde de dolari. Vaduva, in varsta de 87 de ani, le-a incredintat gigantul Tetra Laval, pe care socrul sau a deschis-o in 1944, celor trei fii ai ei: Jorn, Finn si Kirsten. Tetra Laval are in prezent vanzari de peste 15,4 miliarde de dolari pe an. Priveste mai jos cum arata miliardara de pe locul patru.

Birgit Rausing s-a retras din viata publica si locuieste intr-un oras linistit din Elvetia. 

Savitri Jindal este din India si detine o avere de 12,2 miliarde de dolari, pe care a mostenit-o in 2005, dupa moartea sotului sau, Om Prakash Jindal, fondatorul companiei metalurgice Jindal Group.

Savitri, in varsta de 60 de ani, ocupa o functie onorifica in conglomeratul de otel, Jindal PO Group, fondat in 1952.

Abigail Johnson detine majoritatea actiunilor Fidelity Investments, cea mai mare companie de fonduri mutuale din lume.

Abigail (48 de ani) are o avere estimata la 11,5 miliarde de dolari. Ea a studiat istoria artei si are un MBA la Harvard University, dar n-a profesat niciodata in acest domeniu. Lucreaza la Fidelity Investments inca de pe bancile facultatii, dovedindu-si de-a lungul anilor perseverenta si iscusinta.

A fost implicata intr-un scandal de coruptie in 2003, insa imaginea ei n-a avut prea mult de suferit. Priveste mai sus cum arata o femeie puternica si independenta din punct de vedere financiar.

Susanne Klatten (48 de ani), fiica lui Herbert Quandt din a treia casatorie, e considerata cea mai bogata femeie din Germania si a saptea din lume, avand o avere de 11,1 miliarde de dolari. Iat-o in imaginea de mai jos.

Este mostenitoarea imperiului Quandt. Acesta detine concernul VARTA, IWKA, Daimler-Benz, BMW si Atlanta..

Susanne isi duce existenta alaturi de sotul sau, cu care e casatorita de 18 ani si are trei copii, departe de lumina reflectoarelor. Asta, mai ales de cand a fost insa implicata intr-un scandal in vara lui 2007, cand presa germana a scris ca si-ar fi gasit un iubit, insurat si el.

Cum se intampla de cele mai multe ori in povestile cu magnati, idila nu s-a terminat cu bine, miliardara fiind santajata de amant pentru suma de sapte miliarde de euro. Se pare insa ca Susanne i-ar fi platit oportunistului mult mai mult de atat, din cauza tevaturii care se facuse in mass-media pe seama acestui subiect. Ciudat a fost insa, ca Susanne a fost sprijinita de sot pe perioada intregului scandal. Nu multe femei au acest noroc, nu?

Miliardara de pe locul opt se numeste Iris Fontbona (Chile) si, asemenea celorlalte bogate dinaintea ei, a mostenit afacerea familiei, Antofagasta, dupa moartea sotului sau, Andronico Luksic, in urma cu 6 ani. Antofagasta este una dintre cele mai mari mine de cupru din lume. Unul dintre cei trei copii de-ai lui Iris, este chiar presedintele minei.

In prezent, Iris are actiuni la lantul de statiuni din Croatia, Laguna, la producatorul de ambalaje pentru bauturi, Quinenco si o avere de doar...11 miliarde de dolari.

Jacqueline Mars ocupa locul noua in topul celor mai bogate femei de pe mapamond. Este mostenitoarea corporatiei Mars Inc, care in prezent valoreaza peste 30 de miliarde de dolari. Iata cum arata Jacqueline.

Mars Inc a fost creata de bunicul sau, Frank Mars, in 1911, care inca din copilarie, lua lectii de la mama sa, Alva Mars, despre cum se produce ciocolata. In 1941, tatal lui Jaqueline, Forrest Senior a lansat faimoasele bomboane M&M, care s-au bucurat de un real succes la nivel international.

Dupa moartea tatalui lor, Forrest Senior, in 1999,  Jaqueline si fratii sai, John si Forrest Jr. au devenit mostenitorii corporatiei. Jaqueline are o avere estimata la 11 miliarde de dolari si e cu siguranta extrem de invidiata, din cauza placerilor culinare pe care si le poate satisface oricand isi doreste.

Ocupanta ultimului loc din topul 10 al celor mai bogate femei din lume, Anne Cox Chambers, are 90 de ani si o avere de 10 miliarde de dolari. Ea are la activ doua divorturi si trei copii.


Anne este fiica lui James M. Cox, fost guvernator al statului Ohio si mostenitoarea imperiului media Cox Enterprises, mostenit de la tatal sau. Cox Enterprises e considerata una dintre cele mai mari companii de media din America si detine numeroase publicatii, televiziuni, posturi radio, precum si compania Cox Communications.

TU ce parere ai despre cele mai bogate femei din lume?