Potrivit raportului global al bunastarii, realizat de Boston Consulting Group si preluat de Bloomberg, regiunea Asia-Pacific a inregistrat cea mai semnificativa crestere a averilor milionarilor.

Astfel, averile celor mai bogati locuitori din zina, cu exceptia Japoniei, au crescut cu 10,7% in 2011 si au ajuns la 23,7 trilioane de dolari.

De cealalta parte, un declin insemnat s-a inregistrat in Europa de Vest, in mare parte din cauza crizei din zona euro, unde averile au scazut cu 0,4%, la 33,5 trilioane de dolari.

In America de Nord, averile au scazut de asemenea, cu 0,9% si au ajuns la 38 de trilioane de dolari.

Singapore, ales ca resedinta datorita taxelor mici si calitatii ridicate a vietii, are de departe cei mai multi milionari ca procentaj din populatie. Orasul-stat fiind urmat de Qatar si Kuweit, in timp ce SUA continua sa domine topul mondial al tarilor cu cei mai multi bogati.

In Qatar, 14,3% dintre familii au averi mai mari de un milion de dolari, la o populatie de 1,9 milioane de persoane. Statul numara 47.000 de familii milionare, principala sursa de avere fiind exporturile de petrol si gaze, care genereaza peste 50% din PIB. Qatarul a ajuns astfel sa se laude cu cel mai mare Produs Intern Brut pe locuitor din lume, dupa Liechtenstein.

In GALERIA FOTO de mai jos vedeti TOP 15 al tarilor cu cei mai bogati locuitori.