CD-ul, care contine o lista cu numele unor contribuabili germani care si-au plasat patrimoniul in Elvetia, a fost achizitionat cu "o suma de sapte cifre", precizeaza ziarul, fara sa precizeze exact despre cati bani este vorba. 

"In acest moment, exista numeroase oferte de achizitionare de date din Elvetia", provenind fie de la "pirati si experti in informatica, consilieri ai clientelei din cadrul unor institutii financiare sau mici hoti care au prieteni la banca", explica un anchetator din cadrul Fiscului, citat de Bild. 

Cumpararea de date bancare obtinute in mod ilegal tensioneaza de mai multi ani relatiile dintre Berlin si Berna, care au semnat in primavara un acord privind eradicarea evaziunii fiscale.  Acordul inca urmeaza sa fie ratificat, dar aceasta etapa se loveste de opozitia landurilor germane controlate de catre opozitia social-democrata, inclusiv Rhenania de Nord-Westphalia.

Puternicele landuri considera textul prea indulgent cu fraudatorii si bancile elvetiene. 

"Fiecare land trebuie sa isi asume responsabilitatile. Daca nu ajungem la un acord, acest lucru va mentine situatia juridica actuala, care este extrem de nesatisfacatoare", a apreciat miercuri ministrul federal al finantelor Wolfgang Schäuble, critic fata de cumpararea unor astfel de CD-uri, intr-un interviu pentru ziarul Rheinische Post, informeaza Mediafax.