De exemplu, procurorii DIICOT au trimis in judecata nu mai putin de 20 de camatari, 15 dintre acestia fiind arestati, pentru ca au impurmutat bani cu camata, pentru care au cerut si 300 la suta dobanda, ulterior, prin amenintari si violente, deposedandu-si clientii de bunuri mobile si imobile.

Cu ce se ocupau camatarii in cauza?

Constituisera un grup infractional organizat si se ocupau cu violari de domiciliu, santaj, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, talharii si foloseau fara drept arme si munitii!

O nimica toata, nu?

Constantin Enache, liderul grupului, acorda imprumuturi catre persoane fizice, cu dobanzi de la 15-100 la suta pana la 300 la suta pe luna, sumele de bani imprumutate si dobanzile fiind recuperate ulterior prin amenintare si acte de violenta sau prin deposedarea persoanelor imprumutate de bunurile mobile si imobile, pe care le detineau acestia sau rudele apropiate (parinti, frati).

Victimele erau constranse sa intocmeasca inscrisuri olografe din care sa rezulte ca au imprumutat sume de bani mult mai mari sau sa incheie acte notariale, respectiv contracte de imprumut sau de vanzare-cumparare.

Eugenia Monica Radu tinea evidenta datornicilor, iar ceilalti membri ai gruparii, inclusiv cei doi agenti de politie si subofiterul de jandarmi, folosindu-se de autoritatea detinuta, interveneau, exercitand presiuni sau procedand la agresarea fizica a partilor vatamate datornice, atunci cand acestea nu mai erau capabile sa plateasca imprumuturile si dobanzile impuse de catre inculpat.

Actionand in aceasta maniera, inculpatii au produs un prejudiciu de peste 500.000 euro.

Procurorii DIICOT au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor autoturisme marcile Audi Q7, Mercedes clasa E, BMW 525, precum si asupra unor imobile apartinand inculpatilor.

Cauza a fost trimisa spre competenta solutionare Tribunalului Olt.