Spre deosebire de situatia de acum zece ani, notele de la bacalaureat reprezinta acum unul dintre criteriile pentru admiterea la multe facultati, asadar miza e mai mare, scrie gandul.info

"Aproape toti colegii mei au facut meditatii la matematica, aproximativ jumatate la romana si cativa la biologie, care dau la medicina", spune o absolventa de matematica-informatica de la Colegiul National Mihai Eminescu din Bucuresti.

"La noi in clasa, cam jumatate au facut meditatii, in special la romana, pentru ca suntem la filologie, dar si la istorie. Meditatiile se fac in ultimul an", spune Alexandru Georgescu, absolvent al liceului George Calinescu din Bucuresti.

Cat te costa sa ai un copil in clasa a XII-a?

Raspunsul la aceasta intrebare difera in functie de oras, profilul pe care il urmeaza copilul si numarul de materii la care face meditatii.

In Bucuresti, pretul mediu pentru o sedinta este de 60-70 lei la matematica si limba romana, si de 50 de lei la celelalte materii. Sunt si situatii in care o sedinta de meditatii costa 90 sau chiar 120 de lei, dar sunt exceptii. Un studiu Daedalus publicat in luna mai din 2010, indica o medie de 45 de lei pe sedinta.

Afla si celelalte preturi practicate in diverse orase ale tarii de pe www.gandul.info