El a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in anul 2000, la patru ani de la achizitia hotelurilor Sport, Poiana si Bradul din Poiana Brasov, era convins ca va fi construita o autostrada cu sase benzi intre Bucuresti si Brasov iar muntii din jurul hotelurilor vor fi acoperiti cu zapada artificiala.

Zece anu mai tarziu, Copos considera ca a facut o greseala atunci cand a investit la munte. La fel este, in opinia lui, si decizia de a investi cele 11 milioane de euro in renovarea hotelului Sport.

"Aveam alternativa sa inchid hotelul si sa astept sa se termine autostrada, dar 200 de oameni ar fi ramas fara locuri de munca. Ar fi fost o decizie inteleapta", a spus Copos.

El a adaugat ca a ales sa riste si ca spera sa isi recupereze investitia in circa 20 de ani, chiar daca creditul luat de la BRD pentru investitie va trebui returnat in zece ani.

Omul de afaceri a afirmat ca a investit 25 milioane euro in modernizarea hotelului Sport si in renovarea hotelurilor Crowne Plaza si Hilton din Bucuresti.

El a mai spus ca grupul Ana va deschide in 2011 o scoala de navigatie.

In urma renovarii, numarul de camere ale hotelului Sport a crescut de la 89 la 104. Hotelul are si un Spa de 1.900 metri patrati, care a costat 3,5 milioane euro.

Un pachet de cinci nopti de cazare intr-o camera dubla la hotelul Sport in perioada Revelionului cu mic dejun si cina festiva pentru doua persoane costa 1.300 de euro.

"Am avut contracte destul de bune cu Marea Britanie, dar din pacate, bulgarii, care au trei statiuni de schi noi, ne-au luat din turistii. Foarte multi turisti straini care veneau in Romania vor pleca in Bulgaria", a mai spus Copos.

El a adaugat ca investitiile in turism sunt la fel de greu de gestionat precum cele din fotbal.

"E la fel de greu in turism ca si in fotbal. Fotbalul este o industrie extrem de complicata si, daca nu esti atent, poti intra usor in faliment, mai ales dupa 2008", a mai spus Copos.