Moneda din aur are un diametru de 21 milimetri, cantareste 6,452 grame si este zimtata. Valoarea ei nominala a fost stabilita la 100 de lei.

Pe aversul monedei aniversare se afla o compozitie formata din titlurile unor publicatii editate de George Baritiu; inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "100 Lei", anul de emisiune "2012", amplasat de o parte si de alta a stemei Romaniei.

Reversul prezinta portretul lui George Baritiu, anii intre care a trait "1812", "1893" si inscriptia in arc de cerc "George Baritiu".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 1.900 de lei.

Monedele din aur dedicate implinirii a 200 de ani de la nasterea lui George Baritiu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.