Jeep-urile vor insoti masinile blindate de transport valori. Astfel fiecare coloana va fi compusa din 2 blindate, una in care sunt ban, si alta in care este prima garda, plus inca o masina de teren.

"Eu le-as numi pe romaneste masini de teren... Probabil ca in jur de 90.000 sau mai putin de euro.".. vor costa, spune Adrian Vasilescu (foto), consilier al guvernatorului BNR.

Anul trecut, Banca Nationala a obtinut un profit - record de 1,1 miliarde de euro, din care 365 de milioane de euro    s-au dus in Visteria statului sub forma de impozite, iar cu alte 680 de milioane de euro s-au acoperit pierderile din anii trecuti.

Restul banilor, potrivit legii, pot fi folositi doar pentru achizitii. Adica nu ar putea fi donati sau virati in contul statului.

Vasilescu spune ca "nici macar un singur leu de la Banca Centrala, care n-ar fi folosit, nu poate ajunge in nicio activitate economica sau sociala: nici pentru pensii, nici pentru poduri, sosele sau alte actiuni".

Asadar ce ar putea cumpara Banca Nationala cu 90.000 de euro?

O varianta ar fi un Porche Cayenne Turbo cu 500 de cai putere, daca nu un BMW X-5 care ajunge de la 0 la 100 de kilometri in 4,4 secunde sau un Mercedes ML AMG care atinge o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora!