"Este o reducere a dobanzii la credite de pana la patru ori mai mare decat scaderea dobanzii de politica monetara, de 0,5%, efectuata recent de BNR. BCR micsoreaza astfel greutatea datoriilor financiare ale firmelor, aratand clar ca actioneaza constant in ajutorul clientilor sai si al economiei romanesti in general”, a declarat Wolfgang Schoiswohl, vicepresedintele executiv corporate al BCR.

Noile niveluri ale dobanzii de referinta pornesc de la 11,5% si variaza in functie de tipul de credit si de scadenta (termen scurt, mediu si lung).

"Trebuie sa stimulam cat mai mult posibil reluarea cresterii economice atat prin reorganizarea creditelor si scaderea dobanzilor clientilor cat si prin implementarea unor solutii si programe care genereaza crestere. Va fi un an dificil si BCR este pregatita sa finanteze in continuare proiectele bune de afaceri dezvoltate de clientii pe care te poti bizui”, a adugat Wolfgang Schoiswohl.

BCR a inregistrat in 2009 un parcurs bun la creditarea pe segmentul corporate, obtinand o crestere a cotei de piata cu aproape 1,5% fata de finele anului 2008.