Banca oferă o dobândă de 2% + IRCC, avans de minimum 5% şi comision zero pentru analiza dosarului.

Suma maximă ce poate fi obţinută poate ajunge la 119.000 de euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele ''Noua Casă'' BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat la începutul anului.

Din plafonul total de două miliarde de lei acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate în programul "Prima Casă", transformat în "Noua Casă", 600 de milioane de lei au revenit BCR.

Avansul minim este de 5% pentru locuinţe de până la 70.000 euro, echivalent lei, şi 15% pentru locuinţe cu valori între 70.000 şi 140.000 de euro, echivalent lei.

Fondurile alocate BCR reprezintă 30% din totalul garanţiilor puse la dispoziţie de Guvernul României pentru acest program. Dintre acestea, BCR mai are la dispoziţie 450 de milioane de lei, după desfăşurarea programului "Prima Casă", în prima parte a anului.

Banca Comercială Română s-a alăturat programului "Prima Casă" încă din 2009 şi, de atunci, un român din patru a ales să îşi achiziţioneze prima locuinţă prin BCR.

Și ING Bank România a anunţat, marţi, că persoanele care doresc să achiziţioneze o proprietate prin intermediul programului ''Noua Casă'' pot aplica începând de săptămâna aceasta.