Institutia de credit estimeaza ca va acorda peste 1.500 de noi credite Prima Casa.

"BCR a primit noi fonduri in cadrul programului Prima Casa in valoare de 138 milioane RON si care reprezinta peste o treime (aproape 35%) din plafonul suplimentar de 400,5 milioane de lei alocat de catre Ministerul Finantelor Publice pentru acordarea de garantii in cadrul programului Prima Casa 6. Valoarea plafonului suplimentar obtinut de catre BCR reflecta faptul ca am reusit in cadrul Programului sa contribuim la realizarea visului de a achizitiona prima locuinta pentru una din trei familii care au cumparat un imobil prin credit Prima Casa. Desi mai sunt mai putin de doua luni pana la finalul anului, iar plafonul suplimentar este alocat pentru 2014, ne asteptam la o accelerare a numarului de solicitari de credite Prima Casa si de aceea preconizam ca vom utiliza integral plafonul alocat pana la sfarsitul acestui an", a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat deja in cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 5.400 de credite, iar de la inceputul programului si pana in prezent circa 36.700 de credite, in valoare de peste 6,1 miliarde lei.

Evolutia vanzarilor de credite ipotecare a aratat o crestere a creditului ipotecar standard, care a egalat vanzarile prin programul Prima Casa, insa ca de obicei la finalul plafonului alocat Programului evolutiile recente indica vanzari mai puternice pe Prima Casa, noteaza banca.