Presedintele Traian Basescu a spus ca se apropie vizita FMI in Romania si avem deocamdata suspedata la aplicare suplimentarae de taxa la motorina si benzina.

"Decizia mea este ca aceasta acciza suplimentara de 7 eurocenti, plus TVA, adica 8,68 eurocenti cu TVA aplicat, decizia mea categorica este ca aceasta taxa sa nu se introduca", a spus el.

El a mai spus ca a fost o minciuna ca va scadea pretul la combustibil, iar daca de la 1 aprilie vom mai adauga 41,8 bani la fiecare litru de benzina si motorina se va resimti si mai puternic in preturi si inflatie.

Presedintele a mai aratat ca a transmis Guvernului locul de unde sa se reduca cheltuielile, iar cu ocazia vizitei Fondului Monetar International, va fi foarte atent ca recomandarile de tara care au fost facute Romaniei de Comisia Europeana sa fie introduse in scrisoarea catre Fond.

"Altfel, obiectivul de a avea un acord cu FMI, UE si Banca Mndiala nu este acoperit. Daca nu punem in aplicare recomendarile de tara pentru 2013, in mod categoric nu atingem scopurile acestor acorduri", a mai spus Traian Basescu.

Presedintele declara, pe 18 decembrie 2013, ca isi asuma explicarea, in ianuarie, in discutiile cu FMI, a erorilor legate cresterea accizei la carburant.