Romanul castiga 2,4 milioane de euro pe an de la echipa sa de club, Fiorentina, dar si-a vazut veniturile serios diminuate dupa scandalul "sibutramina".

Acum, Tribunalul Federal al Elvetiei a anuntat ca mentine decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care Mutu era obligat sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.

In perioada 2003 - 2005, cat a stat la Londra, Adrian Mutu avea un telefon mobil de 22.000 de euro, un Aston Martin Vanquish estimat la 315.000 de euro si a facut chiar un credit imobiliar pentru a-si cumpara un apartament de 750.000 de euro in capitala Marii Britanii, la care a renuntat insa dupa ce a plecat de la Chelsea.

A pierdut toate acestea cand a fost prins ca a consumat cocaina, e drept, pe cea mai scumpa din lume, pentru ca l-ar putea costa 17 milioane de euro.

Comert cu amanuntul

Mutu detine magazinul de haine “Ten Life”, cu reprezentante in Pitesti, Paris, Monaco, Monte Carlo, Cannes si Londra.

Impreuna cu Filippo Paoli detine brandul “Souvenir Clubbing” si tot acesta a lansat vinul si uleiul de masline “10 di Mutu”, care se bucura de mare succes in Italia.

Baruri si restaurante

Pacha Club” in care Mutu a investit 300.000 euro a fost un esec. Dupa numai cateva luni i-a fost retrasa franciza si a intrat in faliment sub denumirea “Briliant Club”, cu datorii de 1 milion de euro.

A deschis in Pitesti cafeneaua “Parole”, pe care i-a vandut-o lui Rica Neaga in decembrie 2009 cu 60.000 de euro.
Detine impreuna cu Ana Maria Prodan pizzeria “Il Forno”.

Cat l-a costat divortul

Un episod nefericit din punct de vedere financiar pentru Mutu a fost cel al divortului de Alexandra Dinu, care a ramas cu o casa in strada Dragos Voda si un autoturism BMW X5. Pe de alta parte, Mutu plateste 5.000 de euro pe luna pensie alimentara pentru fiul lui, Mario.

Cat a castigat si cat a pierdut din publicitate

Din 2003, cand atacantul roman a ajuns la Chelsea, contractele au inceput sa curga. Branduri precum Dolce&Gabanna, Gap, Mizuno, Cardinal Motors, Undici, Cotton Belt, Perenna sau Pepsi s-au inghesuit sa-l curteze pe Mutu cu oferte tentante.

Cea mai banoasa a venit de la Pepsi, 1,5 milioane de euro, insa compania a renuntat la contract dupa episodul “cocaina”.

Impresariat
Mutu si Ana Maria Prodan au o firma de impresariat, insa de aceasta se ocupa mai mult sora internationalului.

Achizitii imobiliare

Vila la Pitesti
Mutu a cumparat in 1999 o vila cu doua livinguri, o bucatarie, trei dormitoare si doua bai, pe care a daruit-o parintilor lui.

Apartament in Floreasca
Locuinta are doua dormitoare, sufragerie, baie si doua balcoane, iar aici locuieste sora fotbalistului, Laura, impreuna cu familia ei.

Apartament langa stadionul Dinamo
Proprietate cu 3 camere, doua bai si doua balcoane. Adi Mutu a mai avut un apartament pe Calea Dorobanti, insa l-a vandut in 2006.

Resedinta langa Miami -1,5 milioane euro
Vila de 450 de metri patrati  in oraselul Coral Gables, din Florida, pe malul Oceanului Atlantic, cu doua dormitoare, doua bai, living, bucatarie si terasa.

Pensiune in Toscana
Impreuna cu Filippo Paoli detine o pensiune in Toscana, in localitatea Carmiganano, la 20 de kilometri de Florenta.

Casa la Florenta
Imobil de 300 de metri patrati la Florenta, cu gradina, piscina si garaj.