Adrian Vasilescu povesteste, in premiera, despre patania guvernatorului Mugur Isarescu, luat la rost la ghiseu!
Fiscalitatea in Romania este conceputa astfel incat sa copleseasca omul, precum catedralele care copleseau odinioara credinciosii, a spus Adrian Vasilescu la videochatul www.incont.ro, explicand patania guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Va reamintim ca guvernatorul a fost umilit de o functionara la ghiseu, ca orice simplu cetatean, pentru ca nu a fost recunoscut.
"Fiscalitatea in Romania e conceputa si pe hard, si pe soft, in asa fel incat sa copleseasca omul, cum altadata catedralele erau facute monumental, pentru a coplesi credinciosii. Cand am spus hard, inseamna ca structura ghiseului e astfel facuta. La orice fisc te duci, ghiseul este jos, incat trebuie sa te apleci ca sa vorbesti cu functionara de acolo. Ei bine, punandu-si el nu stiu ce caciula si aplecandu-se asa, normal ca nu l-a cunoscut", a explicat Adrian Vasilescu patania lui Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, care a fost luat la rost de o angajata la ghiseu.
"Problema care l-a socat a fost insa alta", a precizat consilierul. "Guvernatorul este producator de vin. Vinul nu e accizat, dar Ministerul Finantelor are in gand sa accizeze si vinul. Acciza si-a pierdut definitia clasica, de taxa pe lux. Tigara e nociva, dar nu este produs de lux. Vinul in cantitati mari este nociv, consumat cu masura e medicament. Probabil vom trai momentul cand vom vedea acciza pe vin. Ministerul Finantelor vrea sa culeaga datele privind cantitatile de vin. Guvernatorul asta a spus: 'Nu cred ca vor pune accize pe soiuri, dar cer date sa innebunesti in contabilitatea firmei ca sa faci raportarile pe fiecare soi in parte'. Mai mult, nu poti transmite datele pe calculator", a declarat Adrian Vasilescu la videochatul incont.ro.
"Asta inseamna PIB spectaculos. E un PIB care nu aduce nimic bun cetateanului, dar el se inregistreaza ca valoare adaugata. Adica: alearga o masina, strica strazile, toceste cauciucurile, consuma benzina, consuma timp… Tot consumul asta inseamna valoare adaugata, dar nici statul nu se alege cu nimic din acest PIB, nici cetateanul. Romania are nevoie de crestere economica sanatoasa, care aduce profit in bugetul statului si in buzunarul cetateanului si care adauga avutie nationala", a adaugat Vasilescu.