Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, Yildiz Holding AS a decis să suspende pregătirile pentru vânzarea diviziei de produse alimentare congelate Kerevitas Gida Sanayi ve Ticaret AS precum şi a subsidiarei britanice producătoare de biscuiţi Jacob's, scrie Agerpres.

Sursele au adăugat că Yildiz intenţionează în continuare să iasă din afacerile care nu au legătură cu activitatea sa de bază, cum este divizia producătoare de cărămizi Kumas Manyezit Sanayi AS, şi să se concentreze pe producţia de alimente, însă acest lucru depinde de cât de interesaţi vor fi investitorii de aceste active.

Yildiz Holding AS, companie controlată de familia miliardarului turc Murat Ulker, este al treilea producător mondial de biscuiţi şi în acest an şi-a propus o creştere a vânzărilor de peste 10% graţie majorării producţiei.

Sursele susţin că Yildiz Holding vrea să profite de creşterea cererii pentru produse alimentare pentru a-şi rambursa creditele bancare, după ce în 2018 a reuşit să restructureze împrumuturi în valoare de 6,5 miliarde de dolari, cea mai mare restructurare a unor datorii efectuată vreodată de o companie din Turcia.

Chiar dacă nu a făcut comentarii cu privire la modificarea strategiei sale cu privire la active, Yildiz a informat că a înregistrat "performanţe solide în prima jumătate a anului, în pofida circumstanţelor excepţionale provocate de pandemia globală".

Între 2008 şi 2016, Yildiz Holding a reuşit să se extindă pe plan internaţional după o serie achiziţii în valoare de peste 4,3 miliarde de dolari ce au vizat companii precum Godiva, United Biscuits Holdings Plc şi Candy Co.

Divizia Ulker Biscuit Sanayi AS, care are facilităţi de producţie în Egipt, Arabia Saudită şi Kazahstan, a anunţat luna trecută că se aşteaptă la o creştere de 17% a vânzărilor în acest an, după un salt de 20% în primele şase luni.

Pe piaţa din România, fabrica Ulker din Popeşti-Leordeni şi-a deschis oficial porţile în februarie 2006, sub denumirea locală de Eurex Alimentare.