Visa va plati in avans 11,5 miliarde euro in numerar, la care se vor adauga alte 5 miliarde sub forma de actiuni preferentiale convertibile in actiuni ordinare Visa.

De asemenea, o plata suplimentara de pana la 4,7 miliarde euro va fi efectuata dupa aniversarea a patru ani de la finalizarea tranzactiei, in functie de atingerea anumitor tinte de venituri.  

Timp de mai multi ani, Visa si Visa Europe au operat sub umbrela aceleiasi companii, Visa International Service Association. Schimbarea a venit in 2007, cand majoritatea unitatilor Visa s-au unit pentru a forma Visa Inc, companie devenita publica in 2008, lasand Visa Europa ca entitate separata.   

"Integrarea intr-o singura afacere globala va garanta ca avem soliditatea financiara si marimea operationala necesare pentru a accelera urmatoarea generatie de plati in Europa", a declarat directorul Visa Europe, Nicolas Huss.  

Visa Europe este o companie de tehnologii de plata detinuta si operata de bancile membre si alti furnizori de servicii de plati din 38 de tari din Europa.

Visa Europe este cel mai mare procesator de tranzactii din Europa, responsabil de procesarea a peste 18 miliarde de tranzactii anual, realizand 1.627 de tranzactii pe secunda in perioadele de varf.  

In Europa, exista peste 500 de milioane de carduri Visa, cheltuielile totale realizate pe cardurile Visa depasind 2.000 miliarde euro, in timp ce cheltuielile efectuate la POS reprezinta 1.500 miliarde euro.