Veniturile Intel au crescut cu 22% in trimestrul al patrulea, la 13,9 miliarde de dolari, de la 11,5 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare a lui 2010, in timp ce profitul a urcat cu 11%, la 3,5 miliarde de dolari, a anuntat joi seara compania.

Rezultatele financiare au depasit estimarile analistilor, in pofida scaderii pietei PC-urilor ca urmare a conditiilor economice dificile din Europa si SUA si deficitului de hard disk-uri, componenta cheie a computerelor, cauzat de inundatiile devastatoare din Thailanda, potrivit Reuters.

Veniturile Intel, cel mai mare producator de microprocesoare din lume, au crescut anul trecut cu 24%, la 54,2 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 19%, la 13,7 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al companiei.

Bugetul de cheltuieli de capital pentru acest an a fost majorat la 12,5 miliarde de dolari, de la 10,7 miliarde de dolari in 2011, cu o marja de plus minus 400 milioane de dolari, a anuntat Intel.

Desi piata PC-urilor este in declin de cativa ani, Intel nu a reusit inca sa se impuna pe segmentul procesoarelor pentru smartphone-uri si tablete, dominat de ARM Holdings si producatorii care folosesc tehnologia grupului britanic.

Lenovo si Motorola Mobility au anuntat recent ca vor adopta noul procesor Medfield al Intel, care va echipa mai multe smartphone-uri pregatite de cele doua companii, insa investitorii asteapta sa vada daca produsele vor avea succes.
Actiunile companiei au atins joi maximul ultimelor 52 de saptamani pe bursa de la New York.

Citeste si:

Cel mai mare smarald din lume, scos la licitatie. Este cat un pepene si valoreaza peste un milion de dolari FOTO + VIDEO

A disparut o emblema a fotografiei mondiale. Gigantul si-a anuntat falimentul dupa mai mult de un secol de traditie