Compania Value Safes a vandut seifuri in valoare de 13.000 de dolari pe zi in ultima saptamana, de peste trei ori peste media de 3.500 de dolari a saptamanii anterioare. Pe site-ul Amazon.com, un seif de 170 de dolari produs de SentrySafe s-a situat in topul tranzactiilor vineri, cu un avans al vanzarilor de 44% in 24 de ore.

Maximum Security, companie care vinde seifuri pentru bijuterii, arme si alte valori, a afirmat ca a inregistrat o crestere a cererii de peste 30% in ultimele doua saptamani. "Oamenii sunt pur si simplu speriati. Cea ce se intampla cu pietele finanicire este numai ultima parte. Populatia este ingrijorata de deprecierea dolarului, jafurile in crestere si chiar de posibilitatea unor tulburari sociale precum cele din alte tari", a spus Nancy Bryan, proprietarul companiei Maximum Security, din statul american California.

Chiar daca recesiunea a fortat multi americani sa faca economii, acestia nu se zgarcesc cand vine vorba sa-si protejeze valorile, potrivit CNN.

Brown Safe a inregistrat o crestere de 38% in ultimele trei saptamani a vanzarilor seifurilor de lux, care variaza de la modele de perete de 450 de dolari pana la variante blindate de 120.000 de dolari. Multi clienti au cumparat in ultimele saptamani pentru ca nu mai au incredere in banci si sunt nesiguri in privinta burselor, potrivit companiei Brown Safe.

Bursele din Statele Unite au scazut in ultimele saptamani, din cauza temerilor privind economia, insa declinul s-a accelerat puternic in ultima saptamana, dupa retrogradarea ratingului suveran al tarii de catre agentia Standard & Poor's.

Citeste si

SUA invata lectia japoneza. Ce greseli nu trebuie sa repete America

Certificatul energetic este obligatoriu la vanzarea, inchirierea sau la renovarea locuintei