Der Standard a anuntat, citand surse din interiorul UniCredit, ca banca italiana este in negocieri avansate cu Cerberus Capital Management, actionarul majoritar al bancii austriece Bawag PSK.

O alta sursa a confirmat ca sunt in desfasurare negocieri intre Bawag si UniCredit, dar tranzactia "nu este inca stabilita" din cauza lipsei unui acord cu privire la pret.  

Potrivit Der Standar, divizia de gestionare a averii de la Bank Austria va fi mutata la subsidiara Schoellerbank.  

Reprezentantii UniCredit au anuntat ca inca nu s-a luat nici o decizie privind Bank Austria si nu se discuta deocamdata o solutie preferata.  

Alte surse au anuntat recent ca UniCredit este pe punctul de a ajunge la un acord privind vanzarea unui pachet de credite neperformante de 1,2 miliarde euro catre firma de private equity Anacap Financial Partners.

Directorul general de la UniCredit, Federico Ghizzoni, a recunoscut ca se poarta discutii, dar a refuzat sa ofere alte detalii.

"Negociem in continuare, este o parte a unui program de vanzari de portofolii care se deruleaza de un an si jumatate", a spus Ghizzoni, transmite Agerpres

In trecut, UniCredit a mai vandut si alte portofolii de credite neperformante catre Anacap, firma de private equity care s-a concentrat pe investitii in sectorul serviciilor financiare europene.  

Conform acestor surse, in ultimii trei ani, UniCredit a vandut credite neperformante de peste 7 miliarde euro si are drept tinta vanzarea unor pachete de credite neperformante de cel putin 2 miliarde euro pe an, in conditiile in care directorul general Federico Ghizzoni a decis sa revizuiasca planul de afaceri prezentat anul trecut, in vederea reducerii costurilor si consolidarii pozitiei financiare.  

UniCredit, care opereaza in 17 tari, cu 8.400 de oficii bancare si 146.000 de angajati, este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, unde realizeaza aproximativ 16% din veniturile sale.  

In Romania, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, si-a majorat participatia pe care o detine la UniCredit Tiriac Bank, de la 50,5% pana la 95,6% din actiuni, prin preluarea pachetului de 45% detinut de omul de afaceri Ion Tiriac.