Japan Post gestioneaza 24.000 de oficii postale, dar si una din cele mai mari banci nipone, Japan Post Bank, si cel mai mare asigurator nipon, Japan Post Insurance.

Tokyo Stock Exchange a precizat ca actiunile Japan Post Holdings Co vor fi oferite la un pret de 1.400 yeni (11,56 dolari) per titlu, Japan Post Insurance, 2.200 de yeni per titlu, iar actiunile Japan Post Bank, 1.450 de yeni per titlu.  

In total, suma pe care guvernul japonez, care detine 100% din actiunile Japan Post Holdings si cele doua filiale ale sale, spera sa o stranga din aceasta tripla cotare la bursa este de ordinul a 1.400 de miliarde de yeni (11,9 miliarde de dolari sau 10,4 miliarde de euro).  

Aproximativ 11% din actiunile celor trei companii vor fi vandute prin IPO, in ceea ce va fi cea mai mare operatiune de acest fel derulata in Japonia, dupa vanzarea Nippon Telegraph & Telephone Corp. in 1987.

O parte din banii obtinuti in urma acestei IPO vor fi utilizate la reconstructia zonelor din nord-estul tarii afectate de cutremurul si tsunami din 2011.  

Si Italia spera sa obtina 3,1 miliarde euro prin IPO la Poste Italiane SpA, dupa ce a fixat un pret de 6,75 euro pe actiune. Vanzarea a 38% din actiunile Poste Italiane reprezinta cea mai mare privatizare derulata in ultimul deceniu in Italia, cea de-a treia mare economie din zona euro.