"Reprezentantii Yildirim Holding Inc. s-au aratat interesati sa participe la procesul de atragere de investitii la Cupru Min si de a investi, in general, in industria miniera din Romania, in special pe componenta minereuri. Al doilea mare producator de crom din lume, grupul Yildirim Holding Inc. este interesat si de participarea la procesul de privatizare a combinatului Oltchim", se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit joi cu conducerea grupului turc, care a solicitat si a primit documentatia de precalificare in vederea participarii la procesul de selectie la Cupru Min.

Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern sa caute un investitor cu care sa se asocieze pentru a finanta activitatea Cupru Min. Statul a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza atat Cupru Min, cat si Oltchim. Ambele companii sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

Oltchim se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an.

Cupru Min detine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale Romaniei. Ministerul Economiei a scos la vanzare de 332.000 tone de concentrat de cupru apartinand Cupru Min, pentru care cere un avans de 40 milioane euro, platibil intr-o singura transa, nu mai tarziu de data de 1 decembrie 2013.

Grupul turc este activ in domenii precum precum energia, mineritul, constructiile, constructia de nave sau transportul naval.