Artista R & B de culoare a declarat că a fost urmărită să nu fure în timp ce făcea cumpărături într-un magazin Sephora din California.

Compania a declarat pentru Reuters că a luat act de act de acest incident, însă trainingul nu este "un răspuns la vreun eveniment".

Într-o postare pe Twitter pe 1 mai, SZA a povestit că în timp ce făcea cumpărături într-un magazin Sephora de la periferia Los Angeles-ului, o angajată pe care a identificat-o ca "Sandy" a chemat bodyguardul pentru "a se asigura că nu fură".

Incidentul survine în contextul în care, potrivit unei informaţii apărute pe site-ul american Refinery29 anul trecut, artista a lucrat la rândul său la Sephora.

SZA a fost nominalizată la numeroase premii Grammy şi a colaborat recent cu Kendrick Lamar la piesa "All the Stars", care a apărut pe coloana sonoră a filmului "Black Panther".

În într-o postare pe Facebook, Sephora a declarat că va organiza "ateliere de incluziune" în dimineaţa zilei de 5 iunie în magazinele sale din SUA, precum şi la centrele sale de distribuţie şi la birourile companiei.

Emily Shapiro, purtătoarea de cuvânt a lanţului, a precizat pentru Reuters că închiderea magazinelor nu vine "în replică la vreun incident", ci era prevăzută de mai multe luni.

Anul trecut, Starbucks a închis toate cele 8.000 de sucursale ale companiei din SUA pentru o după-amiază pentru un training destinat combaterii prejudecăţilor rasiale. Măsura a venit după ce compania şi-a cerut scuze pentru arestarea a doi bărbaţi de culoare care aşteptau să se întâlnească cu cineva într-un Starbucks din Philadelphia în mai 2018. Incidentul a provocat la acel moment un boicot al cunoscutului lanţ de cafenele.