Amplasat in regiunea Fosen, centrul Norvegiei, viitorul parc va fi compus din sase ferme de turbine eoliene cu o capacitate combinata de 1 GW, mai mult decat actuala. Lucrarile de constructie vor incepe in trimestrul II al acestui an si se vor finaliza in 2020.  

Statkraft va detine 52,1% din actiuni, iar Nordic Wind, sprijinita de fondul Credit Suisse Energy Infrastructure Partners, o participatie de 40%. Alt partener este compania norvegiana de utilitati Troenderenergi AS.  

"Aceasta este cea mai mare investitie in energia eoliana din Norvegia si cel mai mare proiect terestru de energie eoliana din Europa. Va produce suficienta energie pentru a asigura electricitatea si incalzirea pentru 170.000 de gospodarii din Norvegia", a declarat presedintele Statkraft, Christian Rynning-Toennesen.  

In 2014, Statkraft a anulat un proiect similar, de 1,4 miliarde de dolari, pentru ca a considerat ca este neprofitabil.

Rynning-Tonnesen a precizat ca acum a fost "revizuit in mod semnificativ" pentru a imbunatati profitabilitatea, avand mai putine unitati, dar cu o capacitate mai mare, iar locatia a fost mutata in nord, intr-o zona cu mai mult vant.  

Separat, producatorul danez de turbine eoliene Vestas Wind Systems A/S a anuntat ca a primit o comanda pentru 278 de turbine cu o capacitate de 3,6 Megawati fiecare ce vor fi furnizate pentru proiectul din Norvegia.