Centrul va ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de peste 3.000 mp, dezvoltata de fondul de investitii Fribourg Capital, condus de omul de afaceri Ion Sturza.

Pana in 2017, compania vrea sa angajeze 210 persoane, care vor lucra in proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens.

Deschiderea noului sediul presupune o investitie de peste 4,5 milioane euro si include costuri aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura, fara a lua in calcul cheltuielile cu viitorii angajati. 

"Compania Siemens este prezenta in Cluj-Napoca de peste 20 de ani. Incepand cu august, facem un pas firesc: crestem intr-o noua directie si ne dorim sa recrutam cei mai buni ingineri din zona", a declarat George Costache, directorul executiv Siemens Romania. 

Reprezentantii Siemens au afirmat ca decizia de a deschide un nou centru la Cluj-Napoca se datoreaza nivelului inalt de educare al tinerilor absolventi si pozitiei georgrafice favorabile a tarii in Europa. 

Compania a inceput deja angajarile in Cluj-Napoca prin intermediul unei campanii de recrutare, prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universitatile cu profil tehnic din oras, prezenta la targurile de job-uri locale si prin intermediul companiilor locale de recrutare. 

Siemens detine alte doua centre IT in Romania, la Brasov, cu peste 300 de angajati. Divizia Siemens Corporate Technology si compania Siemens Industry Software ofera servicii de inginerie si IT pentru clienti din intreaga lume, in diverse sectoare precum cel industrial, de sanatate sau energie. 

Siemens este o companie de inginerie electrica in domeniul energiei, sanatatii, industriei si infrastructurii.  Activa pe plan local de peste 100 de ani, Siemens are aproximativ 1.600 de angajati in Romania si detine patru fabrici in Sibiu si Buzias, care produc sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale. 

Evosoft GmbH este o subsidiara a Siemens care coordoneaza proiecte internationale si servicii IT. Compania are sediul in Germania si opereaza ca entitate independenta si in Ungaria.