Seful Pizza Hut din Marea Britanie si Irlanda petrece patru ore pe zi debarasand mese in restaurante
Oricine ia masa la Pizza Hut pe Oxford Street, in Londra, dupa ora 17, are sansa sa fie servit chiar de directorul lantului de restaurante. Acesta petrece patru ore pe zi servind la mase, ca sa fie mai aproape de clienti si de angajati, scrie The Independent.
Jens Hofma, managerul Pizza Hut din Marea Britanie si Irlanda, lucreaza in ture pentru una dintre cele mai aglomerate sucursale ale lantului de restaurante. Daca la inceput, in 2009, Hofma facea acest lucru pentru a lua pulsul afacerii cat mai indeaproape, intre timp servitul la mese a devenit un obicei pentru neamtul in varsta de 46 de ani.
"E ceva ce pot face cu usurinta in drumul spre casa: sa ma opresc la un restaurant pentru trei sau patru ore si sa servesc la mese", spune managerul, intr-un interviu acordat The Telegraph.
"Este foarte usor cand conduci o organizatie atat de mare sa te deconectezi de la realitate. Ne petrecem timpul trecand de la o intalnire de afaceri la alta, iar cand ajungem intr-un restaurant suntem tratati ca niste vedete, asa ca e greu sa-ti dai seama cum stau lucrurile de fapt", adauga Hofma.
Pizza Hut este un brand american, care a luat nastere in anul 1958 in Kansas. Pe piata din Marea Britanie a ajuns in 1973.
"Piata a raspuns extrem de bine venirii noastre aici si ne-am bucurat de un succes imens in anii ’80 si ’90. Am creat practic un nou segment, o nisa pentru cei care voiau sa ia masa intr-un mediu relaxant, fenomen pe care astazi il numim <casual dining>".
Intre timp, Hofma povesteste ca restaurantul a trecut prin mai mule crize de identitate. A incercat sa se promoveze ca pizzerie italiana, cu decoruri intunecate si nume italienesti in meniu, insa miscarea nu a reusit. Pe de alta parte, curatenia, atmosfera si felul in care clientii erau serviti lasau de dorit.
In cele din urma, restaurantul s-a intors la originile americane, insa in continuare se fac eforturi pentru a-l mentine pe linia de plutire. In 2011, filiala din Marea Britanie raporta pierderi de 24 de milioane de lire steline.
Hofma crede cu tarie in importanta servirii clientilor, asa ca investit trei milioane de lire sterline in pregatirea angajatilor, prepararea mancarurilor si respectarea standardelor de igiena. O alta schimbare a fost renuntarea la abordarea rigida, asa ca in prezent la Pizza Hut exista doar trei reguli: clientii trebuie sa fie intampinati la intrare, condusi la o masa si sa li se inmaneze un meniu in cel mult 20 de secunde.
Managerul isi incurajeaza staff-ul sa fie ei insisi si sa se comporte natural.
"Aceasta a fost o schimbare majora in organizatie, angajatii au primit cu mult entuziasm propunerea iar feedback-ul a fost pozitiv", spune Hofma.
In prezent, Pizza Hut din Marea Britanie primeste doar o plangere la fiecare 2.000 de comenzi, o imbunatatire cu 30% fata de situatia de pana acum.
Mai multe despre:
#Pizza Hut#Jens Hofma
VOYO

RON
RON
RON
RON
(P) iBani. Piața imobiliară după majorarea TVA. Sfaturi pentru cei interesați să cumpere o locuință nouă
”Incont”, site-ul Știrile Pro TV de informații economice și educație financiară, a devenit ”iBani”
România, departe de zona euro. Analist: Probabil ne ducem spre 2030 cu adoptarea monedei unice
Popa, CFA România: Într-o lume fără pensii private ar trebui să ne aşteptăm la o pensie de 32% din ultimul salariu
Siemens Energy anunţă concedieri masive pentru a-şi majora profitul. Compania are mii de angajați în România
Cu trenul de la Paris la Viena sau de la Zurich la Barcelona. Pandemia reînvie cursele feroviare de noapte în Europa
(P) De ce aleg românii să joace la pariuri
(P) Tot ce trebuie să știi despre vigneta Ungaria și prețul acesteia
Digitalizarea departamentului HR - un subiect în trend chiar și pentru companiile de IT
Huawei dezminte zvonurile privind vânzarea brandurilor premium de smartphone P şi Mate
Cum vom lucra în 2021: 60% dintre companii vor să reînceapă munca de la birou din luna martie. Mai mult de jumătate au tăiat programele de training şi pe cele de wellbeing
Două treimi din forţa de muncă existentă la nivel global lucrează de acasă, însă unul din trei angajaţi folosește propriul calculator pentru a-şi desfăşura activitatea 
Invață să ții sub control cheltuielile de sărbători. Cum funcționează cardul de cumpărături
Moneda euro la 20 de ani. Cea mai importantă realizare macro-economică a secolului trecut a supraviețuit marii crize mondiale, dar rămâne un colos handicapat de propriile slăbiciuni
UE pregătește măsuri de urgență, în cazul unui ”no deal” cu Londra, din ianuarie. Domeniile vizate: pescuitul şi transportul rutier şi aerian
Explozie la gazoductul din Ucraina care asigura gazele pentru Europa. Ce se întâmplă cu livrările de gaze rusești spre continent




RSS