Krzanich a castigat anul trecut un salariu de baza de 887.500 dolari, bonusuri in actiuni de 6,58 milioane de dolari si stimulente de 1,87 milioane de dolari in alte forme decat actiunile, a anuntat joi Intel, potrivit Mediafax.

El a devenit CEO al Intel in mai 2013, dupa ce a ocupat anterior functia de director executiv de operatiuni. Krzanich, care lucreaza de 32 de ani la Intel, a primit in 2012 o compensatie financiara totala de 15,9 milioane de dolari, din care 13,2 milioane de dolari bonusuri in actiuni. 

Krzanich (53 de ani) incearca sa accelereze progresele Intel in zona gadget-urilor mobile, precum smartphone-uri si tablete, dincolo de piata PC-urilor, pe care compania o domina cu o cota de aproximativ 80%. 

Intel incepe anul acesta tranzitia catre o noua structura de salarizare, care va impune directorilor sa acumuleze participatii mai mari la companie si va lega bonusurile de indeplinirea unor obiective operationale.

Noul sistem de compensatii financiare a fost elaborat in urma consultarilor cu actionarii si are scopul de a stimula conducerea Intel, printr-o relatie direct proportionala intre salarizare si performantele financiare. 

Actiunile Intel au crescut cu 8,1% de la inceputul mandatului lui Krzanich si au inchis joi la New York in urcare cu 1,4%.