Compania a consemnat in intervalul ianuarie-martie 2011 o cifra de afaceri de 1,07 miliarde dolari si pierderi nete de 11,3 milioane dolari, informeaza Mediafax.

Rezultatele financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare SA, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.  Rezultatele prezentate sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS). 

In primul trimestru al acestui an, Rompetrol Rafinare a obtinut un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) negativ in valoare de 11,6 milioane dolari, comparativ cu un rezultat pozitiv de 46,1 milioane dolari in primele trei luni ale anului 2011, potrivit rezltatelor financiare trimestriale ale companiei. 

Romperol Rafinare arata ca indicatorii financiari au fost puternic influentati atat de volatilitatea cotatiilor externe si interne ale materiilor prime si produselor finite, cat si de scaderea semnificativa a marjei de rafinare.  De asemenea, fluctuatiile cursului valutar si costurile aferente asigurarii capitalului de lucru si a continuarii programului de investitii au avut impact asupra rezultatelor companiei. 

Companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals si Rompetrol Gas au exportat in primul trimestru marfuri de 495,5 milioane dolari, in crestere cu 18%. 

Pe segmentul de rafinare, reprezentat de rafinaria Petromidia si punctul de lucru Vega Ploiesti, compania a inregistrat in primele trei luni o cifra de afaceri bruta de 1 miliard de dolari, in crestere cu 7% de la nivelul de 937,3 milioane dolari inregistrat in perioada similara a anului trecut.  Compania a raportat pierderi de 45,5 milioane dolari pe partea de rafinare, fata de un profit net de 7,1 milioane dolari anul trecut. 

Rompetrol a redus cu 5% productia de carburanti in primul trimestru, pe fondul scaderii cererii, din cauza vremii nefavorabile din primele doua luni ale anului, dar a exportat cu 1% mai multi combustibili. 

Rompetrol Rafinare a contribuit in primul trimestru la bugetul de stat cu 240 milioane de dolari, se spune in comunicat. 

Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat kazMunaiGaz din Kazahstan.