Banca italiana a adaugat ca in trimestrul patru profitul sau net a scazut cu 10%, pana la 153 milioane de euro, din cauza costurilor masurilor de restructurare cuprinse in planul strategic de la finele anului.

"Acesta este un rezultat remarcabil avand in vedere mediul economic dificil in Europa, in special in sectorul bancar", a declarat directorul general de la UniCredit, Federico Ghizzoni.  

In regiunea Europei Centrale si de Est, in care este inclusa si Romania, UniCredit a realizat anul trecut un profit net de 494 milioane euro, cu 47,2% mai putin ca 2014, in principal din cauza impactului negativ al unor elemente precum programul de conversie a creditelor din Croatia si expunerea pe Ucraina.

In schimb, veniturile au ramas stabile la 3,8 miliarde euro, gratie rezultatelor pozitive inregistrate in Turcia, Rusia, Romania si Serbia.  

In aceste conditii, banca va propune acordarea unui dividende de 12 eurocenti pe actiune, identic cu cel acordat anul trecut, care va fi platit in numerar sau actiuni, la alegere.  

Banca si-a propus ca in 2018 sa ajunga la un profit net de 5,3 miliarde euro si un raport de capital de rang 1 de 12,6%, in conditiile in care, la finele lunii septembrie, acest raport era de 10,53%.

Pentru a atinge acest obiectiv, grupul a anuntat ca ar putea elimina pana la 18.200 de locuri de munca, in principal in Italia, Germania si Austria, precum si sa vanda sau sa restructureze activele cu performante slabe.