"In sedinta actionarilor Eximasig Romania, desfasurata joi, am anuntat ca renunt la mandatul inceput in 2013. Pentru functia de presedinte al Directoratului a fost nominalizat actualul vicepresedinte, Andrei Micu. Voi iesi din asigurari si voi incepe activitatea intr-un alt domeniu de activitate, intr-o companie straina", a declarat Balta pentru Mediafax.

Balta a fost numit presedinte al Directoratului Eximasig Romania in iulie 2013, inlocuindu-l pe Radu Frincu, aflat la conducerea asiguratorului din mai 2010.

Din 2004, Balta a facut parte din Consiliul CSA, numit din partea PSD, initial ca membru si apoi ca vicepresedinte, in perioada iunie 2006 - aprilie 2013.

Eximasig Romania este o societate specializata in asigurarea riscurilor financiare si a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, raspunderi, cargo, accidente, s.a) asociate operatiunilor de export, cat si operatiunilor comerciale interne. Societatea a fost infiintata de Eximbank Romania in 2009, in urma recomandarilor din directivele Comisiei Europene, care prevad separarea celor doua activitati ale institutiei de credit.

Asiguratorul are un capital social de 44,1 milioane lei, detinut in proportie de peste 90% de Eximbank Romania. In primele noua luni ale anului 2013, societatea a subscris prime de 34,4 milioane de lei, in urcare cu 77% fata de rezultatul inregistrat in perioada ianuarie-septembrie 2012.