Potrivit planului de divizare aprobat de catre AGA, aproximativ 11.000 de clienti ATE Bank Romania, persoane fizice si juridice, vor intra de la 1 decembrie in portofoliul Piraeus Bank Romania, iar alti aproape 7.000 de clienti vor ramane la ATE Bank Romania si vor continua relatia contractuala cu aceasta institutie, transmite Mediafax.

Clientii care urmeaza a fi integrati sunt companii care detin credite, conturi curente si alte produse bancare specifice, precum si persoane fizice care au optat pentru credite de consum si ipotecare, carduri, depozite, conturi curente si de economii. 

Piraeus Bank Romania este parte a grupului financiar elen Piraeus. 

Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a semnat in luna aprilie un acord cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei ATE Bank Romania, in schimbul a 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din actiunile institutiei de credit.  Transferul va avea loc dupa finalizarea transferului majoritatii activelor si pasivelor catre Piraeus Bank Romania, precum si dupa obtinerea avizului autoritatilor de reglementare. 

ATE Bank Romania a fost preluata la mijlocul anului trecut de Piraeus Bank. 

ATE Bank isi va schimba denumirea in Banca Romana pentru Credit si Investitii, institutie de credit condusa de Marinel Burduja, fost prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank Romania.