O vila din sectorul 6 al Capitalei este sediul unei firme cu nume pompos: Uniunea pentru Accesarea Fondurilor Europene. Teoretic, ofera consultanta pentru obtinerea de fonduri nerambursabile. Practic...

(discutie intre reporter si unul dintre angajatii companiei)

" - Ce le oferiti oamenilor de la care luati 300 de lei?
  - O consultanta verbala si incheiem un contract pe baza unei chitante. E frauda, sunt implicat si eu, fara voia mea. Incasez niste bani pe niste hartii care sunt fara valoare. Se inmaneaza banii directorului".

O angajata a firmei a filmat cu camera ascunsa activitatea Uniunii conduse de Gheorghe Popilean, un barbat ajuns la respectabila varsta de 80 de ani. In birourile austere muncesc cam 10 oameni.

Multi patroni cad in capcana lui Gheroghe Popilean, vrand sa plateasca chiar si prin virament bancar pentru consultanta privind accesarea unor fonduri europene. Gheorghe Popilean nu accepta insa decat lichiditati.

Culmea, de frauda se plange si proprietara cladirii in care isi are sediul firma.

Pentru a raspunde la toate aceste acuzatii, am incercat sa-l contactam pe Gheorghe Popilean la sediul firmei. Asa ca l-am sunat chiar din fata usii.

"-Putem sa discutam? Va aud, sunteti chiar in interior, eu sunt afara.
-Nu avem nicio discutie, va rog sa va vedeti de treaba."

Intre timp, politia a anuntat ca cerceteaza toata povestea.

Gheorghe Popilean a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare pentru afacerea Mondoproser. A fost eliberat la sfarsitul anului 2011. In jur de 12.000 de oameni ar fi fost inselati atunci.