"Constructia este deja finalizata. Este o mare realizare a echipei noastre din Romania", a subliniat oficialul companiei, transmite Agerpres.

Activitatea Nobel Oil se concentreaza pe sapte domenii, unul dintre ele fiind vanzarea de produse petroliere.

"Acesta este un domeniu nou in activitatea noastra. Diversificarea tipurilor de activitati este una dintre zonele strategice ale dezvoltarii companiei. Livrarea produselor petroliere pe piata din Romania arata succesul acestei strategii", a explicat Michael Wring.  

El a anuntat ca anul trecut a fost creata la Bucuresti compania Nobel Oil Downstream Romania.

"Anul acesta am inceput sa lucram la realizarea planului si suntem deja la primul stadiu al proiectului", a afirmat directorul general al Nobel Oil Services UK Ltd.

Firma intentioneaza sa creeze in urmatorii ani o retea de benzinarii in Romania, care sa acopere o mare parte din teritoriul tarii.  

"Primul stadiu al proiectului ar trebui finalizat inainte de aprilie 2016, cand vor exista 4-5 benzinarii. Vom monitoriza eficienta lor si, daca obtinem rezultate pozitive, vom continua sa investim in construirea de benzinarii. Intentionam sa construim pana la 90 de benzinarii in urmatorii patru ani", a declarat Wring.  

"In prezent, nu intentionam sa dezvoltam o retea de benzinarii in Azerbaidjan. Am luat in considerare ideea de a intra pe pietele din Turcia, Arabia Saudita sau Ucraina. Dar am decis sa ne concentram pe Romania, vazuta ca fiind cea mai promitatoare piata. Asadar, in prima faza, ne vom concentra doar pe Romania", a declarat Wring.  

Nobel Oil este o companie specializata in industria de petrol si gaze, cu activitati in Azerbaijan si Statele Unite.