"MKB Bank Zrt informeaza ca, la 31 decembrie 2013, a semnat acordul de vanzare privind intreaga investitie (96,3% din actiuni) la Nextebank SA. Validitatea acordului de preluare depinde de avizul Bancii Nationale a Romaniei", se arata intr-un comunicat publicat de MKB.

La randul sau, fondul EEAF a anuntat de asemenea, vineri, semnarea acordului de preluare a Nextebank Romania.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

EEAF numara BERD printre investitorii sai institutionali si este cel de-al treilea fund de capital privat administrat de Axxess Capital.

Prin intermediul fondurilor administrate, Axxess Capital a realizat si alte investitii in Romania, printre care Frigotehnica, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de echipamente frigorifice, Capa Finance (institutie financiara nebancara), Industrial Access (companie de inchirieri de echipamente) si Eco Energ Lemn (firma care produce microbrichete din deseuri lemnoase).

MKB a intrat pe piata romaneasca in 2006, prin preluarea participatiei majoritare la Romexterra Bank.

Grupul ungar a inregistrat pierderi de 108 milioane euro in prima jumatate a anului, din cauza situatiei economice si politice dificile de pe piata locala, potrivit raportului BayernLB pentru primul semestru al acestui an.

Conform acordului de bailout al BayernLB convenit de guvernul gereman si Comisia Europeana, banca germana trebuie sa iasa din actioanriatul MKB pana la finele anului viitor, potrivit Budapest Business Journal.