Activ Property Services, partener Cushman & Wakefield, a reprezentat proprietarul in cele trei tranzactii incheiate in primul trimestru din acest an.

Microsoft (IT&C) a inchiriat o suprafata de 1.091 mp, Linde Gaz a ocupat 1.100 mp si ZTE (IT&C) a inchiriat 1.260 mp. 

Optica Business Park are o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 10.000 metri patrati, din care 4.500 mp dintr-o prima cladire au fost livrati anul trecut, urmand ca in 2015 sa se finalizeze livrarea celei de a doua cladiri cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 5.000 mp. 

"In prezent suntem in discutii avansate pentru inchirierea in totalitate a primei cladiri. Majoritatea cererilor pe care le primim sunt din partea companiilor care activeaza in domeniul IT si comunicatii, servicii tip «call center» sau din sectorul producatorilor farmaceutici", a declarat Felicia Vasiu, director al biroului din Timisoara al Activ Property Services. 

Timisoara este a treia cea mai importanta piata de birouri din Romania, dupa Bucuresti si Cluj Napoca. Stocul modern de birouri insumeaza o suprafata inchiriabila de 130.000 mp, corespunzator unei densitati de 407 mp/1.000 locuitori, din care 40.000 mp suprafata de clasa A.

Cererea s-a mentinut la niveluri importante in ultimii anii, iar rata de neocupare a scazut la 20% la nivelul intregii piete. Numeroase companii internationale au birouri locale, incluzand Alcatel-Lucent, Siemens, Wipro, Microsoft, PwC sau IBM. 

Fratii Emil si Marius Cristescu mai detin in Timisoara spatii de birouri care acopera peste 10.000 de metri patrati. 

Bega Grup cuprinde 16 societati comerciale din domenii diferite, de la industria miniera, constructii de masini, la imobiliare si turism. Grupul a anuntat anul trecut ca va investi circa 20 de milioane de euro in complexul Optica Business Park, compus din patru cladiri totalizand 20.000 metri patrati.