Contractul va intra in vigoare dupa obtinerea aprobarii Consiliului Concurentei din Romania, si efectuarea cu succes a actiunii de due diligence.

Tranzactia include, printre altele, achizitionarea celor trei facilitati de productie ale societatii Rio Bucovina din Vatra Dornei, Timisoara si Giurgiu, precum si a brandului "Bucovina".

Rio Bucovina detine o cota de aproape 10% din piata romaneasca a apelor imbuteliate, conform AC Nielsen (date de piata aferente perioadei aprilie-mai 2015). 

Maspex este un cunoscut producator de produse instant, de sucuri, nectaruri si bauturi racoritoare, de paste fainoase, biscuiti sarati (crackers) si covrigei (brezels). 

A intrat pe piata romaneasca in anul 1996 si, in prezent, este unul dintre cei mai mari investitori polonezi in Romania. Printre brandurile detinute de Maspex se numara Tedi, Tymbark, La Festa, Ekland, Coffeeta si Salatini.

Preluarea Rio Bucovina va fi cea de-a treia pe Maspex o realizeaza in Romania.

Conform AC Nielsen, Rio Bucovina este al doilea mare jucator ca volum, detinand o cota de aproape 10% din piata apelor imbuteliate (date de piata aferente perioadei aprilie - mai 2015).

Krzysztof Pawiński, presedintele Consiliului de Adminstratie al Grupului Maspex Wadowice: "In Romania detinem o pozitie foarte buna pe segmentul produselor instant, cu brandurile La Festa si Ekland, pe piata  sucurilor, nectarurilor si a bauturilor racoritoare cu brandurile Tedi  si Tymbark, iar la categoria crackers si brezels cu brandul Salatini.  Pe piata apelor minerale nu am fost prezenti pana acum, iar aceasta este o categorie care se afla in crestere. In prezent, segmentul apelor minerale ocupa o cota de 50% din piata bauturilor nealcoolice din Romania. Comparativ, piata bauturilor racoritoare reprezinta 10%. Brandul Bucovina va creste semnificativ competitivitatea noastra si va consolida pozitia companiei pe piata romaneasca. In plus, in Romania consumul de apa imbuteliata se afla inca la un nivel scazut, comparativ cu alte tari din Europa, ceea ce, cu certitudine, ne creeaza o perspectiva de dezvoltare, la aceasta contribuind si tendintele spre un mod de viata sanatos".

Krzysztof Grabowski, presedintele Consiliului de Administratie al companiei Tymbark Maspex Romania: "Dupa tranzactia istorica din iulie 2015, cand Grupul Maspex Wadowice a achizitionat active ale firmei Agros Nova din Polonia, aceasta avand ca efect crearea unui grup alimentar cu un rulaj de aproape 1 miliard de euro, preluarea Rio Bucovina de catre Grupul Maspex Wadowice va reprezenta cea mai importanta achizitie realizata in Romania de catre Maspex".

Dorel Radu, director general Rio Bucovina: "Achitionarea companiei Rio Bucovina de catre una dintre cele mai mari companii poloneze din Europa Centrala si de Est va constitui un moment foarte important pentru piata de FMCG din Romania. Ca parte a Grupului Maspex, alaturi de Tymbark Maspex Romania, Rio Bucovina isi va consolida si mai mult pozitia pe piata producatorilor de apa minerala naturala, apa de izvor si apa de masa  din Romania.  Sunt sigur ca experienta companiei poloneze, precum si obiectivele ambitioase ale acesteia privind portofoliul de produse vor contribui substantial la dezvoltarea continua a brandurilor detinute de compania Rio Bucovina".