Rheinische Post noteaza ca familiile cele 144 de victime au primit compensatii banesti de valori diferite. :a scurt timp dupa catastrofa, au fost acordate despagubiri in valoare totala de 8 milioane de euro, sumele fiind repartizate in mod egal pentru fiecare familie. Ulterior, cei 66 de pasageri cu cetatenie germana au primit impreuna inca 6,2 milioane de euro, in virtutea legislatiei germane. Dar familiile celor sase membri ai echipajului nu au primit nicio indemnizatie din partea Lufthansa, intrucat aveau o asigurare pentru caz de accident, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, Lufthansa vrea sa ofere compensatii suplimentare, pe care inca nu le-a estimat.

Impotriva ei s-a deschis si un proces in SUA, unde familiile americane ale victimelor au cerut despagubiri mai mari.  

Avionul, care efectua un zbor intre Barcelona si Koln, a fost prabusit in mod deliberat in Muntii Alpi de copilotul Andreas Lubitz, pe 24 martie 2015. Ulterior, s-a aflat ca el urmase timp de mai multi ani tratamente pentru tulburari psihice, intrerupandu-si in anul 2009 cursurile de pilotaj in urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunostinta societatii Lufthansa.

Dar in ziua tragediei, se afla in concediu medical in urma unui alt episod depresiv, insa de data aceasta nu a mai informat compania.  

De asemenea, el suferea si de dezlipire de retina. A ascuns si boala oftalmologica de care suferea.