"Este imposibil sa vedem listata Hidroelectrica in acest an. Romania este intotdeauna plina de surprize si trebuie sa ne acomodam. Depinzand de momentul cand se va realiza listarea noastra (Londra - n.r.) va trebui sa explicam tuturor, ceea ce facem de trei ani si jumatate, ce se intampla, de ce se intampla si care va fi rezultatul. Per total, am putea crede ca pe termen scurt ar putea fi un lucru pozitiv pentru situatia financiara si operatiunile Hidroelectrica, domnul Borza (proprietarul administratorului judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol - n.r.) a facut inainte o treaba foarte buna, acum este din nou la conducere si nu este niciun motiv sa fim ingrijorati ca nu va face schimbari pozitive si de aceasta data (...) La un momentdat Hidroelectrica va fi listata", a declarat Konieczny, potrivit Mediafax.

Conform intelegerii cu FMI si Comisia Europeana, Hidroelectrica ar trebui listata la bursa in luna iunie.

Statul a selectat la finalul lunii ianuarie consortiul de brokeri pentru intermedierea ofertei pentru listarea companiei, format din Raiffeisen Capital&Investment si Morgan Stanley, insa o luna mai tarziu, pe 25 februarie, Hidroelectrica a reintrat in insolventa.

Konieczny a declarat vineri ca Fondul Proprietatea are discutii continue cu administratorul judiciar al Hidroelectrica si Fondul va reevalua valoarea participatiei detinute la companie in urma reintrarii in insolventa. Fondul Proprietatea detine 19,94% din actiunile Hidroelectrica.

"Analistii nostri care se ocupa de Hidroelectrica se intreaba adesea daca lucreaza pentru noi sau pentru Hidroelectrica. Suntem in contact foarte apropiat (cu Euro Insol - n.r.)", a afirmat Konieczny.

Hidroelectrica a reintrat in insolventa dupa ce pe 25 februarie dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursurile formulate de traderii de energie Alpiq, Energy Holding si EFT, dar si de Andritz Hydro, Alro, Elsid Titu si Directia Venituri Buget Local Sector 2.