"In ceea ce priveste ofertele publice initiale, cel mai puternic candidat este Hidroelectrica unde lucrurile avanseaza. Compania ar trebui sa iasa din insolventa. Poate in mai, nu mai tarziu de iunie, ceea ce practic deschide portile pentru o oferta publica initiala care acum este programata pentru octombrie-noiembrie. Daca ne uitam la numere, in ceea ce priveste ofertele bazate pe valoarea activelor nete ale noastre, ar trebui sa fie de departe cea mai mare oferta din istoria Romaniei, dar probabil si cea mai mare din Europa Centrala si de Est din acest an. Speranta noastra este ca acest lucru sa determine o schimbare reala a Bursei de Valori Bucuresti si pietei de capital, de aici imbunatatind lichiditatea si contribuind la atragerea mai multor investitori", a spus Konieczny, citat de Agerpres.

De asemenea, managerul Fondului Proprietatea a mai afirmat ca unul dintre obiectivele aprobate de actionari este cresterea valorii activelor nete pe actiune.

"In ceea ce priveste obiectivele de investitii pe care le avem aprobate de actionari, unul dintre ele este de a creste valoarea activelor nete pe actiune pe o perioada de 12 luni. Pana acum suntem sub 7% si speram ca pana la sfarsitul lunii iunie sa putem sa ne prezentam cu numere pozitive", a mai afirmat oficialul Fondului.

El este de parere ca listarea pe Bursa londoneza a fost cea corecta.

"Decizia recomandata de noi si aprobata de actionari de a ne lista la Londra a fost cea corecta. Am castigat un numar de noi actionari. In timp, ar trebui sa continue reducerea discountului pentru ca o cerere sporita la o oferta fixa inseamna preturi mai mari chiar si pe Bursa. City of London a depasit 5% ca pondere (participatie n.r.). (...) In ceea ce priveste performanta, anul trecut si inceputul acestui an au fost o perioada dificila mai ales din cauza pretului la petrol si a performantei OMV Petrom care se afla in portofoliul nostru. (...) Am reusit ca an pe an sa reducem discountul si speram ca si in acest an tendinta se va mentine astfel incat pana la sfarsitul anului discountul mediu sa fie sub nivelul din 2015", a mai declarat Greg Konieczny.

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, care este administratorul judiciar al Hidroelectrica, declara, marti, ca producatorul de energie ar putea iesi din insolventa pe data de 11 mai, cand se vor judeca ultimele doua contestatii depuse de Energy Holding si de Alpiq Romenergie. Hidroelectrica se afla in insolventa din februarie 2014. Compania a mai fost in procedura de reorganizare judiciara in perioada iunie 2012 - iunie 2013.