Cel mai mare producător de medicamente generice din Africa, Aspen Pharmacare, a informat joi dimineaţa că îşi vinde afacerea către Lactalis pentru 12,9 miliarde de ranzi (864,5 milioane de dolari), potrivit Agerpres.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul trimestru din 2019, în urma obţinerii aprobărilor autorităţilor de reglementare.

Aspen se retrage de pe pieţele din regiunea Asia-Pacific, Africa Sub-Sahariană şi America latină, pentru a se extinde în Orientul Mijlociu şi China.

"Tranzacţia este în linie cu planul nostru strategic de a ne concentra pe afacerile noastre farmaceutice de bază, care includ anstezice, medicamente pentru tromboză şi citotoxice, pentru a ne spori eficienţa şi performanţele financiare", a afirmat directorul general al companiei sud-africane Aspen, Stephen Saad.

Reputaţia Lactalis a fost grav afectată în urma retragerii a 12 milioane de cutii de lapte praf pe plan global, după ce în decembrie a fost descoperită bacteria salmonela în unele loturi de lapte praf pentru sugari produse la Craon. Au fost vizate produsele marca Picot (lapte praf şi cereale pentru copii), Milumel (lapte praf şi cereale pentru copii) şi Taranis (un amestec de acizi şi lapte praf).

Nu doar Lactalis a fost afectat, ci şi lanţurile franceze de supermarketuri, cum ar fi Leclerc, Auchan, Carrefour şi Systeme U, care au recunoscut că unele loturi de lapte praf retrase de Lactalis au rămas o perioadă pe rafturi.

Înfiinţat în 1933, Lactalis este un gigant alimentar cu vânzări anuale de 18,4 miliarde de euro, 18.900 de angajaţi şi 246 de unităţi de producţie în 47 de ţări, inclusiv România.

În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.