Acest parteneriat reprezintă o nouă etapă în colaborarea dintre cele două firme pe domeniul programelor software de Automatizare Robotică a Proceselor (Robotic Process Automation - RPA), cu scopul implementării şi gestionării programelor de transformare digitală de anvergură, se menţionează în comunicat. Compania UiPath este unul din liderii în domeniul dezvoltării de Robotic Process Automation.

"Experienţa KPMG în România în livrarea de servicii de consultanţă şi de implementare de soluţii software complexe va complementa capabilitatea, agilitatea şi scalabilitatea platformei de automatizare end-to-end a UiPath", conform comunicatului.

Prin acest parteneriat, KPMG în România are posibilitatea să ofere un răspuns mai rapid pentru nevoile complexe ale clienţilor din prezent şi viitor, care intenţionează să îşi reformeze procesele de afaceri cu ajutorul automatizării inteligente, şi poate să le ofere expertiza şi uneltele necesare pentru implementarea RPA la scară largă, se precizează în comunicat.

Directorul pentru Parteneriate Strategice pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa al UiPath, Stina Gustavsson, consideră că parteneriatul dintre cele două companii va avea ca efect îmbunătăţirea serviciilor oferite de UiPath.

"Combinarea serviciilor KPMG cu platforma noastră de automatizare end-to-end ne permite să ne îmbunătăţim ofertele către clienţii noştri comuni. Capacitatea KPMG de a furniza servicii care susţin organizaţiile pe întregul parcurs de automatizare, de la definirea strategiei la îmbunătăţirea continuă şi inovare, este esenţială pentru furnizarea de noi capacităţi de automatizare", a declarat reprezentantul UiPath.

KPMG este o reţea globală de firme de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor în 147 de ţări, cu 219.000 angajaţi în întreaga lume. În România şi în Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău, în care lucrează peste 800 de angajaţi.