Calendarul de rambursare a pachetului de bailout primit de la stat stabilit de ING si Comisia Europeana prevedea ca suma sa fie achitata in mai 2015, potrivit ING Groep. 

Suma totala pe care ING o va inapoia statului olandez se va ridica la 13,5 miliarde de euro, dupa efectuarea acestei plati, dintre care 10 miliarde de euro reprezinta principalul, iar 3,5 miliarde de euro dobanzi si prime.

"Sprijinul primit de la statul olandez ne-a ajutat sa trecem prin criza si sa iesim mai puternici. De aceea, suntem recunoscatori statului si cetatenilor, precum si clientilor care au ramas alaturi de noi in ultimii ani", a declarat Ralph Hamers, directorul general executiv al ING. 

Transa care va fi platita vineri este in valoare de 1,025 miliarde de euro, dintre care 683 milioane de euro reprezinta principalul, iar 342 milioane de euro dobanzi si prime. 

ING a raportat un profit net in valoare de 928 de milioane de euro in T3 din acest an, in crestere fata de profitul net inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, in valoare de 128 de milioane de euro, potrivit MarketWatch. 

ING Bank este prima institutie financiara internationala care a deschis o sucursala in Romania dupa 1989.