Compania iHunt Technology Import Export Ploieşti este producător de telefoane mobile, dar şi importator de telefoane din China, cu o cifră de afaceri estimată la peste 26 de milioane de lei.

Directorul iHunt, Cezar Stroe, consideră că listarea companiei la BVB va creşte încrederea în acest brand.

"Astăzi, iHunt devine primul magazin online şi primul brand de telefoane mobile şi de electronice listat pe Bursa de Valori Bucureşti. De ce am făcut acest lucru? Bineînţeles vrem să beneficiem de avantajele pe care Bursa de Valori le oferă pe piaţă şi anume dorim să fim cât mai vizibili şi prin asta putem să atragem şi parteneri strategici viitori. Să nu uităm de încrederea în brand, care automat creşte, inclusiv a partenerilor actuali, viitori şi chiar a utilizatorilor finali. În acest moment, iHunt este cunoscut ca un brand de telefoane mobile şi este lider de piaţă pe telefoane mobile din gama rezistentă. Bineînţeles, avem o mare cotă din piaţă şi pe telefoanele mobile ultra-accesibile", a afirmat directorul iHunt.

Acesta a amintit că ponderea produselor proprii aduce companiei venituri mai mari decât vânzarea telefoanelor importate.

"Povestea iHunt a început în 2015, atunci eram distribuitori de telefoane mobile din China, dar ne-am dorit, bineînţeles, de la început să avem brandul nostru, să vindem produse iHunt şi nu ale altor branduri. Acest lucru a fost posibil în 2017, când am avut primul telefon iHunt şi la sfârşitul acelui an am avut o pondere din totalul vânzărilor din 2017 de 20% a produselor iHunt. Acest lucru ne-a dat încredere în noi şi am continuat aceeaşi strategie şi în 2018, mult mai agresiv, astfel că această pondere s-a transformat în 80%. Practic, clienţii au preferat să cumpere telefoanele iHunt în detrimentul altor branduri. Tot în 2018 am intrat în programul 'Made in Romania' al Bursei de Valori Bucureşti, alături de alte 200 de companii, şi am fost plăcut surprinşi să fim selectaţi de juriu între primele 50, adică între semifinaliste", a comentat Cezar Stroe.