Gara de Nord se modernizeaza. Calatorii au la dispozitie spatii de depozitare a bagajelor, cu prize de incarcare a telefoanelor
Calatorii care ajung in Gara de Nord au la dispozitie un sistem de depozitare a bagajelor, spatiile fiind dotate cu USB si prize pentru incarcarea telefoanelor mobile sau a laptopurilor, in conditii maxime de siguranta.
Contra sumei de 5 lei pentru trei ore sau 10 lei pentru 12 ore, pasagerii care sunt in tranzit sau au de rezolvat probleme in Capitala isi pot depozita bagajele in noile spatii puse la dispozitia lor, gandite pe trei dimensiuni.
"In Gara de Nord, incepand cu decembrie, a fost instalat un nou sistem de depozitare a bagajelor. Este un sistem-pilot, care se foloseste in tarile occidentale. Este un sistem cu siguranta foarte ridicata si nu presupune angajarea de personal. Pentru Calea Ferata Romana nu este o investitie, pentru ca este facuta de o companie privata. Sistemul se numeste ROmobility si are scopul de a asigura depozitarea bagajelor calatorilor care doresc sa mearga sa viziteze orasul sau au de rezolvat diverse probleme in Bucuresti", a declarat directorul general interimar al CFR SA, Marius Chiper, transmite Agerpres.
Sistemul, cu inchidere electronica, supravegheat cu camere de luat vederi, functioneaza pe principiul tichetelor de parcare. Tarifarea este aplicata pentru timpul in care spatiile sunt ocupate.
"Intentia noastra este ca acest sistem sa fie mai intai implementat la stadiul de pilot si sa vedem cumva reactia calatorilor si folosirea in mod mai fluent si mai intensiv, dupa care intentionam sa extindem colaborarea cu aceasta companie sau cu alta companie care furnizeaza servicii similare si sa il extindem in toate marile orase care au destinatie turistica sau destinatie de tranzit, pentru a putea veni in sprijinul calatorilor. Vrem sa asiguram acest serviciu care, in ultimul timp, a cam disparut din garile noastre pentru ca din motive de reducere a costurilor am tot redus activitatile care nu sunt direct productive", a precizat Marius Chiper.
In Gara de Nord sunt 48 de cutii de depozitare de trei dimensiuni diferite.
"Ele au inceput sa fie utilizate, insa nu avem inca rezultate certe, pentru ca nu a trecut o luna de cand au fost puse in functiune, Dar, insasi utilizarea lor ne arata ca este un sistem care poate fi de succes. Mai mult, avem o solicitare din partea firmei care a montat spatiile de depozitare de a-si face publicitate pe site-ul nostru si pe alte site-uri cu specific feroviar pentru a promova prin publicitate acest sistem de depozitare. Este o facilitate in plus oferita calatorilor care circula cu trenul", a adaugat directorul general al CFR SA.