Fitch subliniaza ca ratingul LukOil este limitat de ratingul de tara al Rusiei (BBB minus' cu perspectiva negativa) din cauza concentrarii activelor companiei in Rusia precum si a influentei exercitate de statul rus asupra sectorului petrolului ti gazelor naturale prin taxe si reglementari.

LukOil este al doilea mare producator de petrol din Rusia cu o productie totala de hidrocarburi de 2,22 milioane barili de echivalent petrol pe zi in 2014. De asemenea, LukOil este cea mai mare companie petroliera privata din Rusia responsabila pentru 16% din productia de titei brut si 17% din petrolul rafinat in Rusia.

Potrivit Fitch, ratingul LukOil ar putea fi imbunatatit in cazul unei actiuni pozitive asupra ratingul Rusiei in conditiile in care in prezent ratingul LukOil este limitat de ratingul suveran. In schimb, o actiune negativa asupra ratingului Rusiei ar putea conduce la o retrogradare a LukOil, la fel ca si o deteriorare a lichiditatii companiei precum si o scadere a productiei de petrol in Rusia timp de mai multi ani.

In Romania, LukOil se afla pe locul al treilea pe piata distributiei de carburanti, cu un lant de 301 de benzinarii. De asemenea, compania gestioneaza noua depozite de carburanti. In cadrul operatiunilor din Romania ale LukOil lucreaza circa 3.500 de angajati, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel.