"Nu vrem sa comentam aceste informatii. Examinam toate optiunile (pentru a indeplini necesitatile de capital ale NBG", a declarat un oficial al bancii elene. 

"Inca nu s-a luat nici o decizie, iar o eventuala tranzactie va fi realizata numai dupa publicarea rezultatelor testelor de stres", a afirmat un alt oficial NBG. 

BCE a decis sa deruleze noi teste de stres in randul principalelor patru banci elene, prezente toate si pe piata din Romania, pentru a sti cu exactitate care este necesarul lor de capital. Rezultatele vor fi publicate pana la finalul lunii octombrie.

Sistemul bancar elen va primi fonduri de 10 - 25 miliarde euro pentru recapitalizare. 

Potrivit unui plan de restructurare, aprobat de organismele europene de reglementare, NBG s-a angajat sa vanda 40% din participatia sa la Finansbank, insa, la inceputul acestui an, a amanat aceste planuri ca urmare a diminuarii pretului la actiuni.

In primele trei luni ale anului, pierderile NBG s-au redus pana la 159 milioane de euro, de la 1,1 miliarde de euro in primele trei luni ale anului trecut, in conditiile in care provizioanele pentru creditele neperformante au depasit profitul inregistrat de divizia din Turcia, care a contribuit cu 114 milioane de euro la veniturile grupului. 

In octombrie 2003, National Bank of Greece a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 99,279% din capitalul social.

Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 22 de ani de activitate pe piata bancara din Romania. 

Finansbank a contribuit cu 100 milioane de euro la profitul NBG din 2014. 

Cele patru mari banci grecesti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank si Eurobank - sunt prezente si pe piata din Romania.